Upplev en stressfri miljö på stranden med palmer och hav, allt andas lugn och ro. Hos oss är absolut en av de bästa platserna för att få en unik upplevelse av Afrika. Ta ett kliv ut och möt den senegalesiska vardagen med musik, dans och de lokala marknaderna med frukt och annan ekologisk mat. Beachside guesthouse erbjuder fantastiska omgivningar men även ett brett utbud av upplevelserika aktiviteter. Vår kock lagar traditionell senegalesisk mat så väl som europeisk inspirerad mat, allt efter era önskemål.

Beachside Guesthouse ligger utanför byn Kafountine som är känt för sina fiskrika vatten både i havet och i floden casamance river som flyter här. Kafountine ligger inbäddad i grönska och regionen som heter Casamance kallas för Senegals skafferi. Beachside guesthouse, som ligger på stranden har fyra dubbelrum fördelat på två våningar. På ovanvåningen finns även ett stort vardagsrum och en stor balkong med fantastisk havsutsikt. Atmosfären i och runt huset upplevs ofta som ”ett lugn i själen”. Våra grannar är svenskar som byggt hus och bor härnere vintertid. Vi har gäster från hela världen, men den typiska gästen är ofta kompisar eller två familjer som semestrar tillsammans och hyr hela huset och kocken i två till tre veckor. Vi erbjuder färdiga utflyktsprogram och ni kan även mixa den traditionella maten med era egna önskemål när ni hyr hela huset. Vår ide är att våra gäster ska få en unik upplevelse genom mötet med det genuina Senegal men även komma ”hem” till beach side guesthouse för sol, bad, lugn och ro.

Mat och dryck!

Vår kock erbjuder delikatesser från det senegalesiska skafferiet, så gott som alla råvaror är lokala och i största möjliga mån ekologiska. Vår meny förändras från vecka till vecka beroende på tillgång och säsong. Vi samarbetar med lokala fiskare, slaktare och grönsakshandlare, att de bara finns några minuter från vårt kök innebär att vi kan anpassa vår meny efter säsong och vi får tillgång till råvaror av riktigt hög kvalité. På Beachside Guesthouse bor och äter du i en hemtrevlig miljö med havet och palmerna i bakgrunden. Känn dig som hemma , men fjärran från vardags stressen.

Upplevelser – att göra

Långpromenader på stranden

Djembekurser – Lär dig spela djembetrummor

Afrikansk dans – kurser dansa på stranden när solen går ner

Fiska Barraccuda och Captain fish i Casamance floden

Gå på reggaeparty – alltid är det något party i byn

Möjlighet att lära sig kreativa saker som…

Målning

Möbelsnickeri

Batik

Besök skolor och vackra trädgårdar

Till alla våra kurser, taxi, utflykter och fiske anlitas dom lokala talangerna!

För att komma i kontakt med oss och för bokning, skicka oss ett meddelande via kontaktsidans formulär!

Välkommen till Beachside Guesthouse!

Stäng Meny